dimarts, 20 de març del 2012

Coneix els personatges (II): Ske-rè || Conoce a los personajes (II): Ske-ré


[CAT]
Violent. Això és el que pensa en Gilliam d'en Ske-rè. Sí, el veu com a un ésser salvatge, gelós i possessiu. A més és víctima del vici. De fet, en el seu primer dia d'estància a Spuo-tò, es creuarà amb ell de camí cap a l'assemblea de fraglots. Mai no oblidarà aquella imatge de la seva dona implorant que deixi estar el seu veí i deixin estar la disputa que tenen entre mans arran d'una partida de tu-lí. Bé, de fet, totes les topades entre tots dos estaran ben impregnades d'acusacions, amenaces i agressions. És un personatge típic dels penya-segats. En Gilliam no resistirà més d'un dia com a veí seu.

Resulta, però, que en Ske-rè és un expert en matèria de cultiu i tractament d'aliments. L'any de la visita d'en Gilliam ha estat un any de collita excel·lent i en Ske-rè aplicarà els coneixements tradicionals per elaborar paté de civada. Sap, si més no, que també necessitarà innovar si vol conservar bona part de l'excedent per a anys successius. Violent i artesà alhora, quin secret amagarà aquest personatge?


[CAS]
Violento. Esto es lo que piensa Gilliam de Ske-ré. Sí, le parece un ser salvaje, celoso y posesivo. Además es víctima del vicio. De hecho, en su primer día de estancia se cruzará con él de camino hacia la asamblea de fraglotes. Nunca olvidará aquella imagen de su mujer implorando que deje a su vecino y acabe con la disputa que mantienen sobre una partida de tu-lí. Bien, de hecho, todos los encuentros entre los dos estaran bien impregnados de acusaciones, amenazas y agresiones. Es un personaje típico de los acantilados. Gilliam no resistirá más de un día como vecino suyo.

Resulta que Ske-ré es un experto en materia de cultivo y tratamiento de alimentos. El año de la visita de Gilliam ha sido un año de cosecha excelente y Ske-ré aplicará los conocimientos tradicionales para elaborar un paté de cebada. Sabe, sin embargo, que también necesitará innovar si quiere conservar buena parte del excedente para años sucesivos. Violento y artesano a la vez, ¿qué secreto esconde este personaje?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada